Smaki Świata
Zupa tajska z krewetkami, łososiem, makaronem ryżowym i sezamem

SKŁADNIKI / 2 - 4 PORCJE
1 litr tajskiego bulionu*
12 krewetek np. Black Tiger
100 g łososia
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki drobno startego imbiru
papryczka chili
1 łyżka oleju roślinnego
około 140 g makaronu ryżowego
1 łyżka ziaren sezamu
3 łyżki posiekanego szczypiorku
OPCJONALNIE
2 łyżeczki oleju sezamowego
1 łyżka listków kolendry
1 łyżeczka sosu rybnego

PRZYGOTOWANIE


WSKAZÓWKI

* np. z TEGO PRZEPISU lub TEGO, ewentualnie możemy użyć bulionu drobiowego lub warzywnego i zagotować go z dodatkami charakterystycznymi dla kuchni tajskiej jak imbir, chili, sos sojowy, sos rybny, cukier, ocet ryżowy lub sok z limonki.